Terina Jelly

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 12 Iul 2015 | 3931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 3 oua
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g bacon sau kaizer
  • 150 g porumb din conserva
  • 4 linguri smantana
  • 1 rosie
  • 1 plic gelatina
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • 1/2 lingurita mustar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina Jelly:

  • Incepem prin a curata cartofii. Ii spalam bine, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare.  Fierbem separat  si ouale, apoi le curatam de coaja si le taiem in jumatati. Cat timp fierb cartofii, taiem baconul sau kaizerul cubulete si il rumenim in putin ulei. Din galbenusul de ou si ulei facem o maioneza. Adaugam si mustarul. Putem folosi si maioneza cumparata, cam 200 g.
  • Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Apoi incalzim o lingura de apa si dizolvam gelatina in ea. Amestecam maioneza cu smantana si adaugam gelatina dizolvata.
  • Amestecam baconul prajit si scurs de ulei cu rosia curatata de coaja si taiata cubulete, cartofii fierti si scursi si cu porumbul scurs de apa.Asezonam bine. Adaugam peste acestea maioneza cu smantana. Tapetam o tava de chec cu folie transparenta.
  • Turnam jumatate din compozitia de terina. Apoi asezam deasupra jumatatile de oua. Peste turnam restul compozitiei.
  • Dam terina doua ore la frigider. Apoi taiem felii si servim cu castraveti murati sau gogosari murati. E foarte buna si o puteti pregati si pentru o masa festiva. Veti impresiona. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina Jelly" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Terina cu cascaval si carne de pui