Nohat, finaly, un desert pe gustul Zmeilor ;) Tiramisuuuu, ce l-am înnobilat cu frișca Montare D'oro și dulceață din lapte! ;) Cu ocazia asta, n-am mai folosit niciun pic de zahăr ;) O rețetă simplă, dar maiestuoasă ca și gust! Gata cu vorba! spor și poftă bună! ;) P.S. Abia am reușit câteva poze de prezentare, cu ultimele porții :D ;)
Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă Montare D'oro. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă rece, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până se topeste, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!) După ce s-a răcorit gelatina, se adaugă la crema de mascarpone cu dulceață de lapte și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
Într-un vas se așază un strat de cremă, un strat de pișcoturi, înmuiate în cafea, și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele. Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi. Se presară cu cacao, doar înainte de servire.
Spor și poftă bună!
1
P.S. Dulceața de lapte, se poate prepara și acasă;) eu am găsit varianta mai ușoară, gata preparată la magazin :d