Prajitura asta este preferata fratelui meu si o fac mereu cu mare drag. Acum insa a fost ceea mai reusita. Este extraordinar de simplu de facut....Chiar daca se serveste in marile restaurante ale lumii, nu ai nevoie de studii superioare la Le Gordon Blue Cullinary School ca sa o prepari.
Tiramisu reţetă adaptata
Prima si prima data..ca sa iasa un tiramisu ca la mama lui acas` trebuie sa faci sosul zabaglione...
Nimic mai simplu...Freci galbenusurile cu zaharul pana se face o spuma cremoasa. Si asta e elaborosul sos zabaglione....
Apoi dizolvi gelatina cam in 3 linguri de frisca...
Pasul urmator bati frisca cu zabaglione si mascarpone cu mixerul... la sfarsit adaugi gelatina mai mixezi cam 1 min si dai totul la rece cam pentru 15 minute.
Pentru a arata si mai frumos eu am asamblat tiramisul intr-o forma cu margini detasabile. Iar pentru a nu se lipi, am uns marginile cu ffff putin ulei si nu am pus piscoturi pe margini.
Pentru anasamblare...Am inmoiat piscoturile in cafeaua amestecata cu esenta de migdale si am tapetat fundul formei de tort cu pisctorile. Am pus apoi un strat de crema....si iar piscoturi inmoiate...si iar crema....si tot asa...deasupra insa e musai musai sa ai un strat subtire cam de juma` de deget de crema. Am pudrad bine cu cacao, am ornat cu frisca si apoi am pus tava la rece cam o ora inainte de a servi.
Un desert fff usor de facut si fff de efect....Il recomand chiar si pentru musafirii mai capriciosi...