Tiramisu reţetă adaptata

de Ksenya in Prajituri, 24 Sep 2013 | 4323 vizualizari

 

Am incercat sa fac o reteta care sa fie de sezon,a iesit buna si aromata,in ton cu anotimpul.E usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg prune fara samburi
  • 2 oua
  • 2 pachete de piscoturi
  • 3 cutii mascarpone a cate 200 g
  • 2 linguri tuica de prune de calitate (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Se pun prunele intr-o oala la foc mic acoperita cu capac, adaugam tuica,se lasa 15 minute pe foc,apoi se dau prin blender obtinem o pasta mai subtire,daca pasta este groasa adaugam jumatate de cana de apa plata.Lasam la racitit.

Intre timp pregatim crema,batem albusurile spuma dupa care adaugam si galbenusurile,apoi mascarponele,pana la  omogenizare.

Cand pasta de prune s-a racit incepem sa montam tiramisu,primul strat va fi cel de pasta ,apoi urmat de piscoturi trecute prin pasta,apoi repetam, ultimul strat fiind cel cu crema de mascarpone. Dam la rece pana a doua zi.Ornam cu fructe de sezon.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tuica de prune adaugata in pasta intensifica aroma prunelor.

2

La crema se poate adauga un pliculet de zahar vanilat,eu am preferat fara ,tocmai pentru a pastra aroma prunelor :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]