Tiramisu reţetă cu blat

de Criss in Torturi, 10 Noi 2011 | 16060 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală, acum modificata. De aceasta data fara piscoturi. :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa rece
  • -8 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • Sirop
  • -1 esenta de rom
  • -esenta de migdale
  • -250 ml cafea tare facuta la presso
  • -2-3 linguri cognac (optional)
  • -1 lingura zahar                          
  • Crema  
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml frisca
  • -4 galbenusuri 
  • -150 g zahar                                  
  • Decor:                                                
  • -250 ml frisca
  • -cacao
  • -flori si frunze din pasta de zahar, bastonase de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Ouale se separa, albusurile se bat spuma tare.  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, uleiul si apa si se bat cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Ideal e sa se bata pana se topeste zaharul.  Peste galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. Amestecam cu mixerul, Compozitia e destul de vartoasa insa va deveni pufoasa de la albusuri. Lasam mixerul deoparte si adaugam albusurile batute, amestecand cu lingura de jos in sus. Turnam compozitia intr-o cratita sau forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul incalzit in prealabil. Coacem blatul pana trece testul cu scobitoarea. In general 30-35 minute. Lasam sa se raceasca pe un gratar, dupa care in taiem in doua.

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul si fierbem pe baie de aburi pana cand crema capata consistenta unei smantani mai groase si lasam sa se raceasca. Batem mascarpone, adaugam crema de oua si frisca batuta. Insiropam prima foaie de blat cu siropul de cafea. Punem jumatate din crema, al doilea blat insiropat si restul de crema. Dam tortul la frigider pt. 2 ore dupa care il pudram cu cacao din belsug si ornam cu frisca pe margini, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (38)

gaby_gabytza 1

16.11.2011, 15:11

superrrrrrr arata

marieta 1

06.01.2012, 02:40

bun si frumos tort si cred cal pot adapta pentru diabet!!multumesc criss il pun la favorite!!!!!

babi5 1

15.12.2014, 07:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure si crema mascarpone