Tiramisu reţetă cu frisca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Ian 2011 | 9467 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml frisca
  • 100 g zahar
  • coniac(optional)
  • 350-400 g piscoturi
  • 400 ml cafea indulcita
  • rom
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Intr-un vas se mixeaza galbenusurile de ou cu 100 g zahar pana ce acesta se topeste si galbenusurile au consistenta cremoasa(aprox 15 min);se adauga branza mascarpone si se omogenizeaza.Intr-un vas separat se bate frisca tare.Frisca se incorporeaza in crema.Se adauga coniac(optional).

Cafeaua preparata si indulcita dupa gust se amesteca cu rom si se toarna intr-un vas incapator.Fiecare piscot se trece prin cafea pentru cateva secunde si se aseaza pe o tava dreptunghiulara.Piscoturile se aseaza paralele cu latura mare a tavii pentru a putea fi taiat.Pe tava se aseaza un strat de piscoturi,apoi 1/2 din crema,piscoturi si restul de crema.

Deasupra se pudreaza cu cacao din abundenta.Se de la frigider pentru cel putin 4-5 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec in doua culori