Tiramisu reţetă originală, cu capsuni

de Oana in Prajituri, 14 Mai 2015 | 10080 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Un desert foarte usor de preparat, aromat si racoritor! 

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • oua- 3 buc
  • zahar pudra- 3 linguri
  • mascarpone- 250 gr
  • lime- 1 buc
  • coaja rasa de la o portocala
  • zahar tos- 3 linguri
  • un praf de sare
  • piscoturi- 200 gr
  • capsuni- 300 gr
  • Sirop:
  • lime- 1 buc
  • portocala- 1 buc
  • apa- 100 ml
  • extract de vanilie- o lingurita
  • zahar pudra- 1 lingura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu capsuni:

Tiramisu reţetă originală
Mixati galbenusurile cu zaharul pudra la viteza maxima, pana se intaresc si devin spumoase
Amestecati apoi cu mascarpone rece, putin cate putin, mixand la viteza cea mai mica
Adaugati coaja rasa de lime, coaja de portocala si zeama de lime, amestecand usor
Mixati albusurile separat, cu un praf de sare. Cand incep sa se intareasca adaugati zaharul tos, putin cate putin si mixati pana obtineti o bezea tare
Amestecati apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus
Amestecati intr-un bol sucul de la o portocala si lime, cu extractul de vanilie si zaharul pudra, apoi adaugati apa
Insiropati piscoturile si asezati-le intr-o tava dreptunghiulara (tava de chec)
Taiati felii cateva capsuni mai mari si asezati-le de jur imprejurul tavii, puneti apoi un strat de crema, deasupra capsuni taiate, apoi iar un strat de Piscoturi insiropate si la final restul de crema
Ornati cu capsuni si frunzulite de menta verde
Lasati tiramisu la frigider cateva ore

TIPS-URI

1

puteti adauga in crema si 2 linguri de crema limoncello

2

branza mascarpone trebuie sa fie rece, din frigider, cand o amestecati cu crema de galbenusuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni si cacao