Tiramisu reţetă reinterpretata

de Brindusa in Prajituri, 20 Oct 2011 | 6860 vizualizari

 

Tiramisu reţetă reinterpretata

 

INGREDIENTE

  • Pentru 14 cupcakes
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 60 g unt
  • 3oua intregi
  • 3 galbenusuri
  • 225 g zahar tos
  • un praf de sare
  • 1 baton de vanilie
  • 50 ml lapte
  • Pentru sirop
  • 200 ml cafea foarte tare
  • 50 g zahar
  • 50 ml coniac (optional)
  • Pentru crema
  • 200 g mascarpone
  • 100- 150 g zahar pudra
  • 100 g friscacacao pentru ornat
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă reinterpretata:

Tiramisu reţetă reinterpretata

Amesteca faina, sarea si praful de copt.

Taie vanilia in doua, pe lungime si cu un cutit razuie semintele. Pune atat semintele cat si pastaia in lapte si incalzeste-le pana aproape de fierbere. Pune untul inauntru si amesteca bine. Lasa la racit. Scoate pastaia de vanilie.

Amesteca ouale, galbenusurile si zaharul intr-un castron. Pune castronul deasupra unei craticioare cu apa care fierbe si bate incontinuu cu telul, pana ce zaharul se topeste (cam 5 minute).

Ia castronul de pe sursa de caldura si bate bine cu mixerul, pana ce amestecul se raceste si capata o culoare alburie.

Incet, adauga in doua transe amestecul de faina.

Pune cateva linguri din coca in amestecul cu unt si ameteca bine. Toarna in coca si amesteca repede cu mixerul. 

Folosind o cupa de inghetata umple hartiile de cupcakes 3/4, nu mai mult.

Coace 20 de minute. Raceste-le pe un gratar metalic.

Amesteca cafeaua calduta cu zaharul si coniacul. Stropeste fiecare cupcake cu acest amestec, de mai multe ori, ca sa fie bine absorbit. Lasa sa se usuce.

Amesteca mascarpone cu zaharul pudra, bine de tot. Adauga frisca. Orneaza fiecare cupcake cu un mot de crema.

Presara din abundenta cu cacao. Pastreaza tiramisu cupcakes la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta rapida si gustoasa de Briose cu iaurt si gem de caise