Tiropita

de Julie in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 7648 vizualizari

 

In bucataria greceasca exista o mare varietate de placinte cu branza, cu denumirea de tiropita. Eu am ales tiropita umpluta cu branza feta si sos bechamel. Sunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa usoara alaturi de o salata.

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza feta,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura faina,
  • 200 ml lapte
  • 2 oua, 
  • sare, piper,
  • foi de placinta,
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropita:

Se prepara sosul bechamel din unt,faina si lapte, se sareaza si pipereaza dupa gust. Dupa ce sosul se raceste putin se adauga ouale si branza feta taiata cuburi mici.  Se taie foile de placinta in dreptunghiuri  si se umplu cu amestecul de branza si sos. Se ung marginile cu unt topit si se ruleaza in forma de cilindru cu capetele in interior. Se ung deasupra cu ou si se preasara cu susan. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc in cuptorul bine incins , timp de 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]