Tocana cu bureti vineciori la tuci

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 31 Mai 2019 | 5353 vizualizari

 

E sezonul buretilor vineciori deliciosi numai bune de pusi intr-o tocana cu ceapa verde, marar si patrunjel....

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg bureti vineciori
  • ceapa verde proaspat culeasa de pe brazda din gradina- sa fie, nu ne zgarcim....
  • o cana cu amestec de rosii si ardei facut asta toamna
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit cca 100 ml
  • marar si patrunjel tot din gradina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu bureti vineciori la tuci:

Mai intai spalam si curatam bine buretii de impuritati, apoi ii taiem bucati mai mari.

Curatam ceapa verde o spalam si o taiem marunt.

Punem tuciul pe foc cu uleiul si lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un praf de sare, lasam sa se caleasca cca 10 min, apoi adaugam buretii si acoperim tuciul cu un capac, lasam cca 30 de min sa se patrunda buretii bine, adaugam amestecul cu rosii si ardei, potrivim de sare si piper si mai lasam pe foc cca 10 min la foc mic. La final adaugam mararul si patrunjelul tocat.

Servim cu mamaliga si cu multa pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu bureti vineciori la tuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terină de porc cu cartofi și ciuperci - Un preparat savuros și sățios

ieri la 11:02

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

pe 22.12 la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

pe 22.12 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]