Tocană de dovleac

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 4 Dec 2014 | 5931 vizualizari

 

O rețetă pentru zilele în care nu vrem sau nu avem voie carne ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovleac
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 cartof dulce
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 cm rădăcină ghimbir
  • 1 linguriță curry
  • 1/4 linguriță scorțișoară măcinată
  • sare
  • piper negru
  • 500 ml apă
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de dovleac:

Pregătim legumele. Curățăm, spălăm și tăiam cubulețe toate legumele. Călim ceapa și usturoiul tocate mărunt. Adăugăm ghimbirul curățat de coajă și dat pe răzătoare, praful de curry și scorțișoara măcinată. Amestecăm bine și gătim pentru 1 minut.

Adăugăm legumele cubulețe și acoperim cu apă. Condimentăm cu sare și piper. Aducem la fierbere apoi dăm la cuptor pentru 45-50 minute la foc mare (200 grade C).

La servire se mai poate adăuga piper negru proaspăt măcinat. În cazul în care preferați mâncarea iute, adăugați un ardei iute tocat mărunt înainte de a da mâncarea la cuptor.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocană de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (7)

Aurelia 07_07 1

04.12.2014, 20:20

reisnaor_2006 1

05.12.2014, 08:13

bunaaaaaaaaaaaa

Panacris 1

05.12.2014, 08:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu ciuperci