Tocana de legume

de vasimur in Mancaruri de legume, 20 Sep 2017 | 3945 vizualizari

 

O mâncare de legume, ușoară, de post care se poate face și iarna cu ce am pus în cămară. Am învățat să fac această mâncare de la mama mea, cînd aveam vreo 9-10 ani și de fiecare dată când o prepar, îmi amintesc cu drag de acea vreme fericită...

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe mari
  • 5 ardei grași (capia sau gogoșari)
  • 5 roșii mari
  • 2 morcovi
  • 75-100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 8 cartofi sau 150 g de orez
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Se toarnă uleiul într-o cratiță, se taie ceapa mărunt și se pune la călit până ce devine transparentă ca sticla, apoi se adaugă ardeii tăiați mărunt și morcovii dați prin răzătoarea mare și se lasă la rumenit după care se adaugă roșiile, de asemenea tăiate mărunt.

Se lasă să fiarbă la foc mic până ce scade. Se adaugă sare și piper, după gust. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.

 

Tocană de legume se poate servi cu cartofi natur, sau în amestec cu orez fiert.

TIPS-URI

1

Ceapa se călește până ce devine transparentă, ca sticla.

2

Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.

3

Sarea și piperul se adaugă la sfârșit pentru ca să-și păstreze savoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciuperci cu legume