Tocăniță de porc cu ciuperci

de Panacris in Porc, 10 Feb 2013 | 5050 vizualizari

 

Un fel doi simplu și sățios în zilele friguroase!

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca. 1000g,
  • ciuperci cca. 200 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăți mari,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • mărar propaspăt 1 legătură,
  • vin alb demisec cca. 300 ml,
  • zacusca 1 borcan.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniță de porc cu ciuperci:

Su curăță ceapa și ardeii, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apa, cca. 10 minute la foc mic. Carnea se spală, se curăță de grăsimi, se taie bucățele ți se adaugă la amestecul de ceapa și ardei. Se călesc împreună cca. 10 m inute la foc mic, mneacoperit, apoi se adaugă vinul, se asezonează de sare, piper, se adaugă mărarul tocat mărurnt se completează cu apă rece cât să acopere carnea, apoi se lasă la fiert la foc mediu, cca. 20 minute acoperit. Spre final se adaugă ciupercile și zacusac, lăsându-se la fiert cca. 15 minute, până se împreună gusturile.

Se servește fierbinte cu pâine de casă sau mămăliguță, acompaniată de pepenași si gogonele murate.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniță de porc cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde