Tocanita cu carne de pui si porc

de Panacris in Mancaruri cu carne, 17 Mar 2020 | 4259 vizualizari

 

A trebuit să gătesc și ceva pe gustul Zmeilor cu ce aveam prin frigider ;) 

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 500 g,
  • ceafă de porc 500 g,
  • ceapă galbenă 3 bucăți,
  • ardei kapia 2 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • sare grunjoasă 1 lingură,
  • piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • boia de ardei dulce 1 lingură,
  • pudră de usturoi 1 lingură,
  • pastă de ardei 100 g,
  • busuioc pudră 1 lingură,
  • vin alb demisec 200 ml.
  • apă 300 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu carne de pui si porc:

Ceapa și ardeii se curăță, spală, apoi se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei și apă, la foc iute, neacoperit cca 10 minute, până ce se înmoaie legumele.

Ceafa și pieptul de pui, se taie bucățele, se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se asezonează de sare, piper, boia, busuioc si usturoi, se completeaza cu apă și vin cât să acopere tocănița, lăsându-se la gătit cca. 30 de minute semiacoperit, la foc mediu.

La final se adaugă pasta de ardei și se mai lasă la gătit, cca. 15 minute.

Tocănița se servește fierbinte cu piure cremos din cartofi sau pâine proaspătă de casă acompaniată salată de sezon.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carne de pui si porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita ardeleneasca de porc, cu carnati afumati