Tocanita cu ciuperci

de iolanda-elena in Curcan, 16 Dec 2014 | 4812 vizualizari

 

Buna,dragi bucatarasi!!

Azi va prezint o tocanita foarte buna ,cu ciuperci si carne,care se poate pregati si fara carne ,numai cu ciuperci ,daca o preferati de post.Este foarte buna daca o mancati impreuna cu mamaliguta calda.Acum aveti in meniu o tocanita de ciuperci de te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • 500g ciuperci
  • 400g pulpa curcan
  • o ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • o lingura de faina
  • patrunjel si marar verde
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ciuperci:

Curata ceapa si usturoiul si taia-le marunt. Puneti la calit in 2 linguri de ulei pana ce devine stravezie

Adaugati carnea ,taiata cuburi mai mari si mestecati cu o lingura, lasati-o pana cand se albeste pe toate partile.

Se adauga un pahar (de unica folosinta)de vin alb si se mai lasa 2-3 min(vinul alb fragezeste carnea).

Se pune 1 pahar normal de apa si se acopera oala cu un capac pana cand carnea este fiarta.

Curatati si spalati bine ciupercile si adaugati-le peste carnea cu ceapa, impreuna cu putina sare si piper macinat proaspat, se mai lasa 4-5 min.

Se adauga cele 2 linguri de pasta de tomate si se lasa 5 min.

Faina se foloseste in acest moment, pentru ingrosarea sosului, insa atentie sa nu se formeze cocoloase. Daca nu a ramas lichid suficient pentru sos, adaugati putina apa calduta.

La final tocati marunt patrunjel si/sau marar, adaugati peste tocanita si opriti focul. Lasati cu capac sa se odihneasca.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci- de post