Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca

de alilianaa in Pui, 11 Mai 2016 | 3501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept si o pulpa de pui ( de curte)
  • 3 cepe albe
  • 2 morcovi
  • un ardei gras
  • 10 cartofi potriviti
  • sare, piper, cimbru dupa gust
  • o legatura de patrunjel si una de marar
  • 15-20 felii subtiri de sunca
  • o ceasca cu ulei plus alta ceasca cu ulei
  • 4-5 linguri pasta de rosii de casa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca:

Carnea de pui se portioneaza, se spala bine si se pune la scurs. 

Legumele de curata, se spala si se portioneaza dupa trebuinta. Cartofii de curata, se spala si se toaca. M-am folosit de o  jucarie de razatoare cu multiple functii ...sigur stiti la ce ma refer. 

Intr-o oala se pune uleiul la incins si cand este gata, se adauga bucatile de carne, se presara putina sare si se pune capacul. Se lasa cateva minute, bucatile se rasucesc si pe celelalte parti. Dupa ce s-au rumenit putin se adauga morcovul si ceapa, se lasa cca 5-7 minute, se pun cartofii si ardeiul. Se adauga apa cat sa le acopere si se lasa la fiert. Intre timp se pune piper, cimbru si se mai potriveste de sare. 

Se lasa la fiert cca 30 minute, cu capacul pus. 

Se adauga pasta de rosii, se mai lasa 3 minute si se pune verdeata tocata. Intr-o tigaie separat, se pune ulei la incins. Intre timp, se scoate sunca din congelator, se taie felii subtiri si se pun in uleiul incins. Se lasa pana ce capata culoare aramie. "Chispurile" se sunca se servesc alaturi de mancare.

Mancarea se poate servi cu acrituri, smantana etc.

 

TIPS-URI

1

de preferat sunca sa fie rece, daca nu se poate congelata

2

se poate folosi bacon in loc de sunca

3

se poate folosi orice alta carne in locul celei de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu pui si chipsuri de sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

12.05.2016, 20:21

Ce buna este, eu stiu!

alilianaa 1

13.05.2016, 07:45

Va multumesc! Cu mult drag!

marcela1979 1

13.05.2016, 17:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]