Tocanita de ciuperci (de post)

de Ancutsa in Mancaruri de post, 10 Noi 2019 | 5445 vizualizari

 

Tocănița de ciuperci poate fi servită ca și garnitură la o altă mâncare, dar și simplă, dacă vreți o mâncare de post, cum am făcut și eu acum. Eu am servit cu mămăligă caldă, însă este la fel de bună și cu pâine de casă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci brune proaspete;
  • 500 ml apă;
  • 60 ml ulei;
  • 2 linguri bulion;
  • 2 cepe galbene;
  • Sare, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci (de post):

 

Se curăță ciupercile brune de pieliță și se spală delicat (pentru a scăpa de firele de pământ), apoi se feliază ciupercile cu tot cu piciorușe.

Se curăță cepele, se toacă mărunt și se călesc într-o cratiță cu puțin ulei încins (aprox 60 ml) câteva minute, apoi se sting cu apă. Se lasă să fiarbă, apoi se adaugă ciupercile. Se potrivește de sare.

Când ciupercile sunt fierte, se prepară sosul, adăugând bulionul, se mai lasă cam 5 minute să fiarbă, apoi se ia focul.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 35 min

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/tocanita-de-ciuperci-de-post.html

TIPS-URI

1

Sugestie de servire: Eu am servit cu mămăligă caldă, însă este la fel de bună și cu pâine de casă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la Actifry