Tocanita de galbiori cu mamaliga

de reisnaor_2006 in Mancaruri de legume, 7 Mai 2015 | 4583 vizualizari

 

Mancare simpla, gust de padure verde si dor de concediu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g galbiori proaspeti
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru mamaliga:
  • 450 ml apa
  • 160 g malai
  • Sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu mamaliga:

            Galbiorii se curata si se spala in 3-4 ape. Intr-o oala cu apa clocotita cu sare se adauga galbiorii si li se da un clocot.

            Intr-o tigaie mai incapatoare se caleste ceapa dupa care se adauga galbiorii si 3-4 linguri de apa fierbinte in care au stat galbiorii. Acestea se calesc impreuna cca. 5-7 minute.

            Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci. Se mai lasa pe foc pana ce toata compozitia da cateva clocote. Se potriveste de sare si piper.

            Mamaliga: Se pune intr-o oala apa, o lingurita de sare (sau dupa gust) si faina de malai si se pun pe foc, se amesteca continu pana se ingrosa.

TIPS-URI

1

putem adauga la ciuperci patrunjel verde.

2

putem adauga la sfarsit in sos 2-3 linguri de branza uscata ca sa lege compozitia (cas uscat, parmezan, cascaval, Gruyere)

3

la mamaliga: daca mai e nevoie se pune apa (daca e prea groasa) sau malai daca e prea subtire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (24)

mirela0911 1

08.05.2015, 08:55

Imi place cu mămăligă!

reisnaor_2006 1

08.05.2015, 12:20

multumesc tuturor

laura_n 1

08.05.2015, 17:20

big like! desi eu n-as mai pune branza peste bunaciunile de galbiori!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de galbiori