Tocanita de legume

de COSTEO in Mancaruri de post, 15 Apr 2013 | 5586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 cepe mari
  • 3 dovlecei
  • 2 vinete
  • 600 g ciuperci (de cultura sau padure)
  • 1 vanata
  • 3 ardei grasi(verde si rosu)sau ardei copti
  • 1 capatana usturoi
  • 3 linguri bulion(suc de rosii de casa)
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 200 ml vin (alb)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume:

Ciupercile se curata si se pun la fiert in apa rece cu sare ,dupa ce au fiert se lasa la scurs  de apa .

Ceapa se curata si se toaca marunt si se pune intr-o cratita la calit,impreuna cu capatana de usturoi tocat marunt.

Se caleste la foc mic.Intre timp taiem ardeii fidelute( daca sunt copti ,rupti cu mana) si se pun peste ceapa.Dovleceii curatati si taiati cubulete,vanata la fel si pus in cratita peste celelalte legume

Asezonam cu sare,piper,cimbru.si 3 linguri de bulion sau suc rosii (1 cescuta mica de cafea) si lasam la fiert la foc mic, acoperit cu o jumatate de cana de apa.

Din cand in cand mai trebuie sa mestecam in tocanita pentru a nu se prinde de cratita.

Cand mai scade din apa care am pus-o adaugam 200 mi de vin alb si lasam sa scada.

Este buna calda cat si rece.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]