Tocanita de legume cu piept de pui

de babi5 in Pui, 10 Mai 2014 | 6187 vizualizari

 

O mincarica buna ,gustoasa si sanatoasa fiindca este preparata si cu produse bio(ceapa verde,usturoiul, patrunjelul, ouale, faina, pieptul de pui) Se pregateste usor si o recomand cu tot dragul

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • 4 cepe potrivite ca marime
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • piper
  • sare
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita vegeta
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura faina
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml ulei floarea soarelui
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de legume cu piept de pui:

Se curata ceapa, ceapa verde, usturoiul si ardeiul, se spala si se toaca marunt. Pieptul de pui il spalam si-l portionam in bucatele mai mici (ca pentru gulas). Punem intr-o cratita ceapa, ardeiul si usturoiul impreuna cu uleiul la calit, adaugam  boiaua, apoi pieptul de pui si lasam 10 minute sa se caleasca impreuna cu legumele. Potrivim de sare, vegeta, piper si cimbru, apoi punem apa calda cat sa acopere putin carnea si lasam la foc domol sa fiarba. Cand carnea este bine fiarta amestecam faina cu galbenusurile de ou si putina apa si punem  peste tocanita. Mai lasam 5 minute sa dea un clocot si gata asezonam cu patrunjel verde.

Pofta buna si sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Ca si garnitura putem folosi : cartofi natur,piure,paste,mamaliguta,orez.cus-cus. Eu am facut piure de cartofi

2

Salata sau muraturi dupa preferinta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de legume cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui si maruntaie de pui