Tocanita de pui cu dovlecel si ardei

de Valclaudia in Pui, 31 Aug 2015 | 4904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui intregi
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 2 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • 1 lingura mix din boabe de piper
  • patrunjel verde proaspat tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu dovlecel si ardei:

Pulpele de pui se curata de piele si se clatesc sub jet de apa rece.

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie marunt.

Dovlecelul se spala, se curata de coaja, se taie in jumatate (orizontal), se curata de seminte si apoi se taie cubulete.

Punem in cratita/tigaie ceapa, uleiul, ardeiul, le sotam 2-3 minute.

Adaugam apoi bucatelele de dovlecel, peste acestea asezam pulpele de pui curatate de piele si presaram sare dupa gust si boabele de piper.

Turnam cca 50 ml apa rece pentru ca pe parcursul gatitului dovlecelul elibereaza apa si se formeaza sosul.

Acoperim cratita si lasam mancarea sa se gateasca la foc potrivit pana patrunde furculita usor in carne.

Oprim focul, presaram verdeata proaspat tocata si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 ar fi mers de minune si o mamaliguta alaturi dar n-a prea fost timp...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu dovlecel si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]