Tocanita de pui si maruntaie de pui

de Isabel in Pui, 13 Oct 2013 | 10847 vizualizari

 

Am folosit pui de tara(aripioare,piept) si maruntaele a doi pui(ficatei,pipote,inimioare)..

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare (partea superioara)
  • 2-3 bucati de piept de pui
  • maruntaie de la 2 pui (inimi, ficatei, pipote)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 cana cu apa fierbinte(400ml)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3-4 lg de bulion
  • 1 lg faina dizolvata in 3lg de lapte
  • piper
  • cimbru
  • vegeta
  • dafin
  • patrunjel verde(o legatura)
  • o cescuta de ulei
  • malai pt mamaliga (250 g malai, 500 ml apa si sare)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui si maruntaie de pui:

Se spala carnea si se pune la prajit in uleiul fierbinte si se lasa pana se rumeneste pe o parte. O sa se lase multa apa din el si grasime daca e gras si abia dupa ce va scadea apa se va rumeni. Cand s-a facut pe o parte se intoarce pe cealalta parte si atunci se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt. Cand s-au calit toate bine se adauga bulionul, se amesteca bine, apoi adaugam apa fierbinte, condimentele, acoperim si lasam aprox. 20 minute la fiert, apoi luam capacul si mai lasam 10 minute. Adaugam faina dizolvata in lapte, usturoiul si patrunjelul si mai lasam 10 minute. Intre timp facem si mamaliga.

Le servim pe amandoua fiebinti cu muraturi.

TIPS-URI

1

daca e mai batran puiul va trebui fiert mai mult timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui si maruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu legume mexicane si fasole fideluta