Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

de Brindusa in Vita, 13 Feb 2013 | 5461 vizualizari

 

Tocanita asta am facut-o la repezeala. Imi ramasesera cateva bucati de muschi de vita, si nu putem sa irosesc asa bunatate de carne. Prin urmare ce-am gasit prin frigider si camara, aia am adugat: praz, morcovi, cartofi, salvie si rozmarin. Nu-i asa ca totul e bine cand aromele se combina cu bine? Cateva picaturi de vin, si toata lumea-i fericita :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vita, taiata bucati
  • 2 morcovi, taiati cuburi
  • 3 cartofi fierti, taiati cuburi
  • 1 ceapa, toacata
  • 2 fire de praz, partea alba
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • 1 ramurica de rozmarin
  • cateva frunze de salvie
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin:

Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea  stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la foc mic. Se adauga morcovii, vinul si plantele aromate. Se pune cratita in cuptorul incalzit la 180 C.

Dupa jumatate de ora se verifica sa nu fi scazut lichidul. Daca a scazut se pune cate putina apa. Carnea se lasa la cuptor cam o ora, pana devine moale. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se adauga si cartofii fierti in prealabil. Se amesteca usor, se sareaza si se pipereaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Brindusa 1

14.02.2013, 20:14

mersic fetelor

Sim0na 1

14.02.2013, 20:53

Mancarea facuta din.. repezeala, iese intotdeauna cea mai buna!

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 07:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vita cu cartofi si galbiori