Tocanita de vitel

de Nadyne in Vita, 29 Oct 2016 | 9514 vizualizari

 

    Asta-i pofta ce-am poftit! Tocanita de vitel isi gaseste des locul la masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 600-700g carne vitel
  • 5-6 cepe maricele
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 6-7 cartofi albi
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura boia dulce
  • sare
  • piper
  • ulei sau untura
  • 2 foi de dafin
  • marar
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

 Carnea de vitel se spala si se taie bucati mai mici.

 Ceapa curatata si spalata se taie pestisori. 

 Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii nu foarte subtiri, iar morcovii, spalati, curatati se taie rondele.

 Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.

 Carnea se inabusa in untura sau ulei cu o cescuta cu apa pana se inmoaie putin, eventual mai adaugam apa, daca aceasta se evapora complet. 

 Se adauga ceapa, se calesc impreuna cateva minute, punem ardeiul gras, morcovii si apa.

 Lasam sa fiarba, iar cand carnea este aproape gata, se adauga cartofii, boiaua, foile de dafin  si apa cat sa-i acopere.

La final, adaugam pasta de tomate, mai fierbem cateva minute, potrivim de sare si piper si presaram deasupra patrunjel si marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Nadyne 1

30.10.2016, 00:02

Multumesc, dragilor! Este in topul tocanitelor la noi!

mirela0911 1

30.10.2016, 07:34

Cat e de buna!

mihaelar63 1

01.11.2016, 16:00

Corect !!! Pofta ce poftesti , trebuie s-o pregatesti )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]