Tocanita siciliana de vinete

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 28 Iul 2016 | 5416 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline
  • 2 vinete mari
  • 1 lingurita cu varf oregano uscat
  • piper
  • 1 ceapa rosie, mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 2 lingurite capere conservate
  • 1 mana masline verzi
  • 2-3 linguri otet
  • 5 rosii mari, coapte, tocate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita siciliana de vinete:

Se taie vinetele cuburi mari. 

Se toaca ceapa si patrunjelul fin.

Se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie mai mare, la foc mediu spre mare. Se adauga vinetele, oregano, sare si piper si se scutura tigaia pana cand vinetele sunt acoperite de ulei pe toate partile. Se gatesc la foc mare 4-5 minute, scuturand tigaia din cand in cand. 

Cand vinetele devin aurii pe toate partile, se adauga ceapa, usturoiul, si tulpinile de patrunjel si se mai gatesc cateva minute, adaugand ulei daca mai este nevoie. 

Se adauga caperele, maslinele si otetul, iar dupa ce otetul s-a evaporat, se adauga si rosiile. Se lasa 15 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. 

La final, se mai adauga sare si piper, daca este nevoie, se presara frunzele de patunjel deasupra si se stropeste cu ulei de masline. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita siciliana de vinete" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

mirela0911 1

28.07.2016, 20:28

Ce buna trebuie sa fie!

Gherca Daniela 1

29.07.2016, 08:11

o tocanita tare buna!

Panacris 1

29.07.2016, 18:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci (tocana de legume)