Tochitura a la Gilda cu mamaliguta

de dentistutza in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2010 | 13553 vizualizari

 

Pentru ca sunt o mofturoasa am decis sa fac o tochitura exact asa cum mi-ar place mie: carne macra, fara organe, fara carnati dubiosi...in schimb cu muuult usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. pulpa vitel
  • 300 gr. pulpa porc
  • 150 gr. muschi file afumat
  • 1 ceapa mare
  • 6-7 catei usturoi (mari!)
  • 3 linguri pasta tomate
  • ulei masline
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • sare,piper
  • optional,1 varf lingurita pasta ardei iuti
  • 1 lingurita zahar brun
  • pt mamaliguta:
  • 1 cana malai
  • 2.5 cani apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura a la Gilda cu mamaliguta:

Carnea spalata se taie cubulete mici, inclusiv muschiuletul.ceapa se taie rondele si impreuna se pun la calit ( eu am facut-o in ceaunelul de tuci) in uleiul de masline.Cand carnea se albeste si incepe sa-si lase zeama se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba impreuna cu 2-3 catei de usturoi intregi cam 30 minute, cu capac. Se incepe condimentarea cu boia, piper proaspat rasnit si putina sare.Mai fierbem inca vre-un sfert de ora la foc moale, incercam un cubulet de carne daca s-a fragezit si adaugam restul de usturoi taiat feliute,pasta de tomate in care am dizolvat zaharul, pasta de ardei iuti pentru iubitorii de senzatii tari si mai lasam sa fiarba vreo 10 minute ca sa se combine gusturile. La final se potriveste de sare.

Se serveste alaturi de o mamaliguta facuta clasic din ingrdientele enumerate.

 

TIPS-URI

1

mie mi-a fost pofta sa o combin cu cateva feliute de "polonez"- optional!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura a la Gilda cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]