Ton in sos de rosii

de aziz in Ton, 5 Apr 2011 | 7886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o conserva ton in ulei(puteti folosi si proaspat sau orice alt fel de peste)
  • o mina de mazare verde
  • un morcov
  • un catel doi de usturoi
  • o ceapa
  • un ardei verde iute
  • o lingura pasta de tomate
  • o lingura harissa
  • o lingurita chiar mai putin zahar
  • piper sare
  • patrunjel verde un bat de telina
  • o jum lingura oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton in sos de rosii:

se pun rosiile la grilul de la cuptor pina se coc si se formeaza caramel pe tava. Ceapa se taie marunt morcovul si telina cubulete. Scotem rosiile si le cojim. Ceapa se pune la calit intr-o tigaie cu foarte putin ulei, adaugam rosiile si le sfaramam cu lingura. Adaugam mazarea, morcovul, telina, usturoiul. Punem o cana de apa calda in tava in care am copt rosiile, amestecam cu lingura pana luam tot caramelul. Apa o punem in tigaie peste legume, punem capacul si lasam sa fiarba pana se inmoaie morcovul. Adaugam apoi condimentele, pasta de tomate, harissa si tonul scurs de ulei si ardeiul iute, iar la final o ploaie de patrunjel verde tocat marunt.

Se serveste cald dar si rece pe felii de piine prajita sau pita. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ton ,ceapa,ardei si branza.