Ton la grill cu pasta de unt

de jurnalulanei in Ton, 28 Oct 2010 | 9169 vizualizari

 

Care poate deveni tocmai bun intr-o zi de dezlegare la peste din post,daca elimini untul,bineinteles! Reteta mea este pregatita cu cateva zile inaintea postului, motiv pentru care se regaseste pasta de unt. Nu stiu daca voua va place tonul la gratar,insa noua,da. Partea proasta este ca nu ni-l permitem asa de des cum ar trebui,tinand cont ca e dietetic, si nici nu e chiar asa de scump- 15 lei/ doua bucati [in forma de inima] de ton congelat. Oricum tonul si congelat si la conserva este singurul peste despre care pot spune, fara dubiu, ca imi place, altor tipuri de pesti la fac loc in farfurie doar pentru ca pestele ingrasa mai putin decat carnea de vita sau de pui.

 

INGREDIENTE

  • Ton,
  • unt,
  • ceapa verde ( chives),
  • piper,
  • sare,
  • zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton la grill cu pasta de unt:

Tonul se decongeleaza,se curata, se spala bine, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se pune pe gratar.

Pasta de unt presupune: doua linguri de unt, sare, piper, ceapa verde si zeama de lamaie, care dupa ce se amesteca bine se arunca peste pestele cald. ( este si mai buna cu chives in loc de ceapa, insa eu nu a am gasit cand am pregatit tonul)

Cam asta este!

TIPS-URI

1

Daca pasta de unt se inlocuie cu zeama de lamaie, piper si,eventual ceapa verde tocata marunt + patrunjel, devine numa' buna pentru zilele de dezlegare la peste. din posturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton la grill cu pasta de unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

ULTIMELE COMENTARII

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ton proaspat cu rosii,curry si fistic