Tort

de Adinacarla in Torturi, 13 Sep 2010 | 5490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • Pentru Crema:
  • 1 cutie crema ciocolata finetti
  • 1 baorcan dulceata visine
  • pentru decor
  • bombonele mici de cacao
  • si nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul:

Seaparam albusurile de galbenusuri.

batem prima data albusurile bine si cand incep sa se intareasca adaugam zaharul treptat...continuam sa batem pana cand spuma sta pe batator apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Cand galbenusurile au fost bine incorporate adaugam si faina in ploaie, praful de copt si cacao. Punem coca obtiunuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor.

Cand blatul s-a racit il taiem in trei parti.

Incepem montarea tortului:

Asezam prima bucata de blat si peste ea intindem 2-3 linguri dulceata de visine mai subtire. Intindem pana cand dulceata va fi absorbita in blat, Peste stratul de duceata punem 2-3 linguri crema de ciocolata si peste punem urmatoarea foaie de blat. Repetam procedeul cu dulceata si crema de ciocolata chiar si pe ultima foaie. Peste ultimul strat de ciocolata presaram bombonele decor de cacao si putina nuca de cocos.

Vom da tortul la rece pentru o ora si apoi este numai bun de taiat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]