Tort

de Adinacarla in Torturi, 13 Sep 2010 | 4758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • Pentru Crema:
  • 1 cutie crema ciocolata finetti
  • 1 baorcan dulceata visine
  • pentru decor
  • bombonele mici de cacao
  • si nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Blatul:

Seaparam albusurile de galbenusuri.

batem prima data albusurile bine si cand incep sa se intareasca adaugam zaharul treptat...continuam sa batem pana cand spuma sta pe batator apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Cand galbenusurile au fost bine incorporate adaugam si faina in ploaie, praful de copt si cacao. Punem coca obtiunuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptor.

Cand blatul s-a racit il taiem in trei parti.

Incepem montarea tortului:

Asezam prima bucata de blat si peste ea intindem 2-3 linguri dulceata de visine mai subtire. Intindem pana cand dulceata va fi absorbita in blat, Peste stratul de duceata punem 2-3 linguri crema de ciocolata si peste punem urmatoarea foaie de blat. Repetam procedeul cu dulceata si crema de ciocolata chiar si pe ultima foaie. Peste ultimul strat de ciocolata presaram bombonele decor de cacao si putina nuca de cocos.

Vom da tortul la rece pentru o ora si apoi este numai bun de taiat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort 1 anisor