Tort

de sabiradu in Torturi, 22 Mar 2011 | 5043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • Crema
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 1/2 compot ananas
  • 1/2compot piersici
  • 1 esenta vanilie
  • 6 linguri zahar
  • Decor
  • pasta de zahar
  • flori din pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Punem gelatina la inmuiat in zeama de la un compot.

Pregatim blatul: Separam ouale, batem albusurile spuma cu zahar, adaugam apa, amestecand incet turnam galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Punem la copt intr-o tava cu hartie de copt si apoi taiem blatul rece in 2 felii

Crema: Amestecam ouale intregi cu zaharul pe foc pana se ingroasa. Adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine. Batem frisca spuma tare si o amestecam (de jos in sus) cu ouale. Cand crema s-a inchegat putin, adaugam fructele taiate cubulete.

Punem primul blat in tava in care am copt, crema si al doilea blat. Dam la frigider peste noapte. Scoatem tortul din tava, il punem pe un platou si il decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

23.03.2011, 07:25

mai intai frumos si apoi delicios super

sabiradu 1

23.03.2011, 22:16

Va multumesc frumos pentru aprecieri,sunteti super dragute toate.

adry88 1

02.06.2011, 16:54

exceptional arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]