Tort alb-rosu pentru 8Martie

de Julie in Torturi, 8 Mar 2011 | 6749 vizualizari

 

La multi ani tuturor femeilor!

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 200g unt sau margarina,
  • 6linguri zahar,
  • 3 oua,
  • 1lingurita praf  de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 250g faina.
  • Sirop:
  • 100 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • esenta de vanilie.
  • Crema rosie:
  • 1cana visine congelate,
  • 50 ml apa,
  • 1/2 cana cu zahar,
  • 4 linguri praf de budinca.
  • Crema alba:
  • 200 ml frisca lichida,
  • 100g ciocolata alba,
  • 1lingurita gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb-rosu pentru 8Martie:

Blat:

Se mixeaza untul cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa, se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare. La sfarsit se pune esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 30-35 minute la foc mic. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema rosie:

Visinele, zaharul, apa si praful de budinca se pun intr-un vas pe foc si se fierb pana se ingroasa, amestecand continuu. Se paseaza apoi cu blenderul pana se obtine un piure fin si uniform.

Crema alba:

Frisca se pune intr-un vas pe foc si se aduce la temperatura de fierbere, se da deoparte, se dauga ciocolata maruntita si se amesteca pana la dizolvarea completa. Se adauga gelatina inmuiata si dizolvata pe baie de aburi. Crema se da la rece 3-4 ore, dupa care se mixeaza pana isi dubleaza volumul.

Sirop:

Se pun pe foc apa, zaharul, zeama de lamaie, esenta si se fierb pana se topeste zaharul.

Asamblarea:

Pe un platou se aseaza primul blat, se insiropeaza; se intinde crema rosie, se pune al doilea blat si se insiropeaza usor si acesta. Cu crema alba se imbraca si se orneaza tortul dupa propria imaginatie.
Se lasa 2 ore la rece inainte de a fi servit. Pofta buna si "La multi ani! "

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb-rosu pentru 8Martie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
tort cu frisca si crema ciocolata