Tort Alin

de Constelatialeu in Torturi, 15 Feb 2016 | 5549 vizualizari

 

Pentru ca sarbatoritul se numeste Alin, asa am botezat si tortul. Deci maine ma prezint cu acest tort, sper sa placa..am vrut sa fac un tiramisu si a iesit un tiramisu reinventat.....

 

INGREDIENTE

  • 48 de piscoturi
  • ness
  • coniac
  • Crema de nuca
  • 200 g nuca macinata
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 5 albusuri
  • 50 g zahar brun
  • Crema de mascarpone
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g frisca lichida Creme Patiserie
  • Sos de ciocolata Dr.Oetker
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alin:

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si continuam sa batem pana ce zaharul se topeste. Albusurile le incorporam in crema de nuca racita bine.

Crema mascarpone: Galbenusurile cu zaharul pudra le mixam pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam mascarponele si omogenizam. Separat batem frisca lichida. Luam jumatate din crema de mascarpone si o amestecam cu frisca batuta spuma.

Asamblare: Luam un platou , punem inelul de la o forma de tort, apoi asezam piscoturile inmuiate in ness cu coniac si un pic de apa. Nu le inmuiem mult, ele trebuie sa fie un pic mai tari ca sa le putem aseza pe marginea inelului. Pe margine mi-au intrat 24 de piscoturi, restul de 24 l-am impariti in 3, am asezat un strat ca baza, la fel inmuiate piscoturile, apoi am asezat crema de nuca, alt strat de piscoturi inmuiate peste care am asezat crema de mascarpone si ultimul strat de piscoturi peste care am pus crema mascarpone amestecata cu frisca, am oprit sa si decorez. Deasupra am razuit ciocolata si peste piscoturi am turnat sos de ciocolata...De bun zic ca-i bun, ca am tot lins din creme.....vad eu maine verdictul....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Constelatialeu 1

16.02.2016, 17:58

Multumesc, dragutilor, harnicutilor...

Constelatialeu 1

16.02.2016, 17:59

Die, am cativa pretenari de suflet si ce pot eu sa le daruiesc, decat un tort facut cu mult drag....

mirela0911 1

16.02.2016, 18:07

Poate ramane o portie si pentru mine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu dulceata de visine