Pentru Cata :)
Se incinge cuptorul si se tapeteaza forma de tort cu ulei si faina.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se freaca bine cu uleiul. Peste albusuri se adauga apa, apoi galbenusurile. Faina se amesteca cu cacao si se pune in ploaie, putin cate putin, peste compozitia de albusuri, amestecand cu o lingura, de jos in sus. Se toarna compozitia in forma de tort si se coace la foc mic pana trece "testul scobitorii". Se lasa putin la racit, apoi se scoate blatul din forma si se raceste complet. Se taie in trei.
Siropul: apa se fierbe cu zaharul si plicurile de capuccino, apoi se lasa la racit si se adauga esenta de rom.
Crema: Galbenusurile se mixeaza la bain-marie cu 100 g zahar pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Margarina moale se mixeaza cu restul de zahar, apoi se amesteca cu galbenusurile, se adauga esenta de rom si cacao, se amesteca bine si se lasa la rece.
Se insiropeaza bine prima felie din blatul de tort, se toarna jumatate din crema si se niveleaza bine, se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza, urmeaza restul de crema si apoi ultima foaie de blat insiropata. Se lasa la rece pana se pregateste glazura.
Glazura: se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, apoi se toarna peste tort.
Se serveste cu moturi de frisca.