Tort Amandina

de pana_luminita in Torturi, 24 Dec 2010 | 12417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 250 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 3 ling cacao
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • 10 oua
  • CREMA:
  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • margarina 250 gr
  • esenta de rom
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml lapte
  • SIROP:
  • 1 lamaie
  • 5 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • DECOR:
  • ciocolata rasa

 

Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu  faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si  o introducem la cuptor

CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 4 oua, esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina .

SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie

DECOR: razuim ciocolata cu lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]