Tort Amandina

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 30 Mai 2011 | 5007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • pt sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • pt crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • pt glazura:
  • 2 ciocolate amarui
  • 100 ml frisca lichida
  • pentru ornat:
  • capsuni
  • grilaje de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam zaharul in ploaie, apa si galbenusurile pe care le-am frecat inainte cu uleiul, adaugam apoi faina, cacaoa si praful de copt. Compozitia rezultata o sa fie una mai subtire, tapetam tava cu hartie de copt si bagam la cuptor ul preincalzit cca 20 de min, verificand din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Lasam blatul sa se racoreasca si-l taiem in 2.

Pregatim siropul astfel:
Punam apa, zaharul si plicurile de capucino intr-un ibric, punem pe foc pana da in clocot, dupa care oprim focul si-l lasam la racit.

Intre timp pregatim crema:
Batem untul  ( la temeperatura camerei) pana devine pufos, dupa care adaugam cate un galbenus, apoi zaharul, mixam bine, iar la sfarsit esenta de rom si cacaoa.

Insiropam bine blaturile, punem crema intre ele.

Pregatim glazura:

Rupem bucatele cicocolata si o punem intr-un ibric impreuna cu frisca lichida, apoi punem la foc mic pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza compozitia, o lasam sa se racoreasca si implicit sa se i ngroase putin, dupa care o turnam peste tort.

Ornam cu capsuni si grilaje din ciocolata topita ( optional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Dana Cristea - pusikmea 1

30.05.2011, 16:24

multumesc din suflet tuturor pentru aprecieri, l-am facut pentru o prietena mirela

LUK 1

30.05.2011, 16:40

super super

mamaieelena 1

30.05.2011, 19:07

superb tort ca multe altele de fapt

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu finetti