Este o prajitura ciocolatoasa dupa cum stiti , doar ca am optat pentru o umplutura fara unt dar cu multa multa ciocolata .
Va recomand aceasta reteta deoarece este usoara , foarte densa si dulceeeeeeee, chiar daca nu este reteta clasica de amandina .
Blat:
Blat:
Faina o amestecam cu cacao si praful de copt.
Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si sunt ca si o spuma.
Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praful de copt amestecand incet de sus in jos cu o lingura. Adaugam si uleiul.
Turnam aluatul intr-o tava de tort cu diametru de 24 tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade aproximativ 30 minute. Pentru a fi siguri ca este copt eu va sfatuiesc sa faceti testul scobitorii.
Cand este copt il lasam sa se raceasca si il taiem in doua pe orizontala. Blatul se taie mai bine a doua zi.
Pregatim siropul: caramelizam zaharul pana cand are o culoare aurie si adaugam apa, il lasam sa se topesca tot zaharul pe foc. Adaugam cafeau si romul. Lasam siropul la racit.
Insiropam blaturile bine cu siropul rece.
Crema:
Intr-un vas punem frica pe foc. O lasam la incalzit ,dar sa nu fiarba si adaugam in ea ciocolata rupta bucati. Amestecam pana cand se topeste ciocolata. O lasam la racit in frigider cateva ore sau in congelator cam o jumate de ora,si o batem cu mixerul cam 3 minute pana devine cremoasa.
Pe un platou punem primul blat insiropat si punem pe el ¾ din crema . Nivelam si deasupra asezam al doilea blat . Dam la frigider pana cand facem glazura.
Pregatim glazura: frisca o incalzim impreuna cu ciocolata sic and este toata ciocolata topita turnam peste tort. Cu un cutit sau cu o spatula nivelam glazura si o intindem pe tot tortul.
Dam la frigider pana se intareste glazura.
Ornam cu restul de crema si cu frunze de menta.
1
ornati cum doriti si cu ce doriti
2
se poate face in tava dreptunghiulara