Tort "Amandina" cu cirese

de LC in Torturi, 30 Iun 2012 | 7054 vizualizari

 

Cum nu am avut timp in ultima perioada de gatit....ma revansez acum cu aceasta minunatie! E un desert foarte dulce, cu multa ciocolata cum stiu ca va place! Bonus : un strop din mare si pentru voi!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri faina

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 300 g unt

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • esenta rom ( jumatate de sticluta)
  • 2 plicuri capuccino ciocolata

Glazura:

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 200 g frisca lichida ( sau smantana lichida pentru frisca, eu nu am gasit la magazinele din cartier)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Amandina" cu cirese:

Pentru blat procedama stfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare; dupa ce se inataresc adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi galbenusurile frecate cu uleiul si apa si amestecam usor; urmeaza faina si cacaua pe care le-am cernut; reteta originala spune ca trebuie sa folosim un vas cu diametrul de 24-26 cm ( avea doar doua blaturi). Eu am folosit un vas de yena pentru ca nu am tava speciala pentru torturi si a fost mai mititica , dar mai inalta si am obtinut 3 blaturi. Ungem vasul cu ulei si faina, punem si foaie de copt , turnam aluatul si lasam la cuptor .(la foc mic la mine a durat 40-45 minute, insa testul cu scobitoarea este cea mai sigura cale pentru a nu avea un blat crud). Dupa ce este gata il lasam la racit si abia apoi taiem. Deasemenea am mai pus o mana de nuca de cocos in compozitia blatului.

Intre timp pregatim siropul: punem intr-un vas toate ingredientele si lasam la fiert cat sa dea un clocot mic, apoi punem deoparte la racit.

Urmeaza crema :mixam untul care a stat la temperatura camerei timp de 2-3 minute, dupa care adugam zaharul pudra, mixand in continuare pana sa inglobeaza; adauga galbenusurile, mixam, cacaua, mixam. Eu am pus si un strop de esenta de rom.

Pentru savoare am folosit cirese+ ciocolata alba pentru ornare.

Procedam astfel: punem primul blat, insiropam bine bine, primul strat de crema, putina ciocolata alba rasa, ciresele ( carora le-am scos samburii); apoi urmeaza cel de-al doilea blat, insiropam si adaugam ultimul strat de crema, ciocolata alba, cirese; si ultimul blat pe care il insiropam. Nivelam marginile cu surplusul de crema.

Lasam la frigider pana facem si glazura, pentru care am procedat astfel: am pus pe foc frisca lichida, untul si bucatile de ciocolata pe care am lasat-o cateva minute, pana s-a topit ciocolata ( nu trebuie sa dea in clocot!). O luam de pe foc si amestecam in continuare pana se raceste. Scoatem tortul din frigider si turnam glazura ( nu fierbinte!) din centru cate margini. Ornam dupa bunul plac, dupa care se lasa la frigider cel putin 1 ora, 2 inainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina" cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir