Tort Andrei

de mihaelaM in Torturi, 15 Sep 2011 | 6975 vizualizari

 

Sambata pe 10 sept a fost ziua puiului meu cel mic...a facut 1 anisor asa ca nu putea lipsi TORTUL...haide-ti sa vedeti ce a iesit sa va invit cu mare drag la portie de foto;))

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri 
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 galbenusuri
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 2 fiole esenta vanilie
  • 200 ml lapte
  • 500 ml frisca hulala
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 gr visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Andrei:

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul, mixam in continuare pana ce zaharul se topeste.Punem si faina in ploaie, dupa care punem intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incins.

Galbenusurile le amestecam cu zaharul si laptele apoi le punem pe foc (dar atentie focul sa fie foarte mic). Amestecam usor pana ce se ingroasa. Lasam sa se raceasca. Gelatina o preparam conform instructiunilor dupa care o amestecam peste crema rece. Batem si frisca, apoi cam trei sferturi din frisca o amestecam cu crema.

Intr-o cratita vom pune folie alimentara peste care vom pune blatul  de tort pe care il vom insiropa (apa cu zaharul le vom pune la fiert, iar cand ajunge la temperatura camerei vom adauga si esenta ).

O data blatul insiropat vom pune crema  si visinile pe care o sa le apasam putin cu degetul, cat sa intre in crema, apoi il vom acoperi cu folia si vom da la rece cam 4-5 ore.

Dupa cele 5 ore vom scoate tortul si il vom pune pe un platou si il vom orna dupa plac. Eu l-am ornat cu frisca ramasa si mandarine, capsuni, piersici si kiwi.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Andrei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (64)

mihaelar63 1

03.10.2011, 00:13

Sa-ti traiasca ingerasul si sa te bucure !!!

mihaelaM 1

03.10.2011, 18:27

multumesc din tot sufletul Mihaela

Bya Ralu 1

11.01.2012, 23:36

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu visine si ciocolata