tort aniversar 1 an bucataras

de danielaR in Torturi, 20 Aug 2014 | 5445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Primul blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1/2 praf de copt
  •  Al 2 lea blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Pentru al treilea:
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura apa rece
  • 1/4 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 1 cutie mascarpone
  • 250 gr zahar
  • 200 gr gem de caise
  • Pentru decor cirese din compot si fulgi de ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA tort aniversar 1 an bucataras:

incepem cu blaturile:

Toate se prepara la fel, doar difera cantitatile de ingrediente. Asadar, separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, batem pana iese o bezea tare, adaugam apa, apoi galbenusurile si la urma faina. In momentul in care adaugam faina, amestecam cu o lingura pentru ca blatul sa iasa aerisit, punem si praful de copt.

Intindem in tava si coacem aproximativ 10 min.

Asa coacem toate cele 3 blaturi. Le lasam la racit.

Budinca o facem dupa instructiunile de pe plic. O lasam la racit.

Cand e rece adaugam mascarponele si amestecam tot cu o lingura sau o paleta pana ce se omogenizeaza complet.

Montam tortul:

Punem un blat alb apoi crema de budinca cu mascarpone, apoi blatul de cacao peste care punem gemul de caise, apoi ultimul e blatul facut dintr-un singur ou, peste care punem tot crema de budinca cu mascarpone.

Ornam cu fulgi de ciocolata si cirese.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "tort aniversar 1 an bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina