Tort aniversar

de lili in Torturi, 15 Noi 2010 | 5127 vizualizari

 

de ziua lui Catalina am facut acest tort

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de  faina
  • Blatul 2:
  • 6  oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • Crema:
  • 4 oua, 
  • 400g zahar, 
  • 4lg apa, 
  • 100g cacao ,
  • 2 pac margarina rama , 
  • doua esente de rom(fiola). 
  • Pasta de lapte praf pentru decor:
  • miere
  • lapte praf
  • coloranti alimentari
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga la cuptor cca 1 ora. Se verifica daca sunt coapte cu scobitoarea.

Crema: Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)

Blaturile se taie in 3 parti si se umple cu crema.Dupa ce sunt asamblate ( Blatul 1 jos, iar peste el blatul 2) se vor unge cu crema sau unt. Apoi le imbracam in pasta de lapte praf.

Pasta de lapte praf o facem din miere de albina( de preferat sa fie de salcam) amestecata cu lapte praf pana devine o coca elastica. Adaugam coloranti alimentari . Cu aceasta pasta imbracam tortul si facem diverse decoratii pentru tort.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca caramelizata