Pentru aniversarea mamei mele am facut doua torturi simple si rapide, fara coacere, care au avut mare succes, atat acasa cat si la servici. Sper sa incercati combinatia mea.
Tortul contine 4 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor.
Stratul 1
Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii maruntim in robotul de bucatarie. Facem blatul tortului din biscuitii amestecati cu esenta de rom, cacao, laptele si margarina topita.
Intindem blatul de biscuiti cu ajutorul unei linguri pe fundul unei tavi cu inel detasabil. Punem la rece timp de 15 minute.
Stratul 2
Facem o crema de vanilie din budinca Dr. Oetker, 3 linguri zahar si 500 ml lapte. Lasam sa se raceasca un pic, apoi turnam peste stratul 1. Cand s-a racit bine budinca de pe tort, introducem la frigider si lasam alte 15 minute.
Stratul 3
Facem o crema cu gust de ciocolata, trufe s rom din pliculetul de la Dr.Oetker mixand continutul cu 250 ml lapte rece de la frigider si 3 linguri zahar pudra. Crema este gata cand intoarcem castronul si nu curge. Intindem crema peste stratul 2 si introducem la frigider pentru 15 minute.
Stratul 4
Frisca Hulala se mixeaza impreuna cu plicurile de zahar vanilinat. Se intinde peste stratul 3 si se pastreaza pentru a orna dupa dorinta.
A doua zi desfacem inelul detasabil si ornam tortul cu frisca ramasa. Se presara fulgi de ciocolata peste frisca.
Pofta buna!