Tort aperitiv cu salata boeuf

de oanapl in Salate, 19 Feb 2017 | 4151 vizualizari

 

Dragostea e o salata

 

INGREDIENTE

  • Blatul galben :
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • 3-4 linguri branza rasa
  • Blatul verde:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac
  • sare
  • Blat portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • sare
  • Pentru salata boeuf:
  • 10 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 cutie mazare
  • 1 buc piept de pui
  • 4 castraveti murati
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • Zeama de la o lamaie
  • mustar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv cu salata boeuf:

Pentru blatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat, bati albusurile spuma tare si le incorporezi in primul amestec. Rastorni compozitia intr-o forma de tort si o dai la cuptor pentru 15 minute. 

Pentru blatul portocaliu, repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.

Pentru blatul galben, repeti procedeul, dar folosind 2 linguri de parmezan. Adaugi sare dupa gust.

Pentru salata de boeuf, fierbi cartofii si morcovii in coaja, ii lasi sa se raceasca, apoi ii cureti de coaja. Dupa ce s-au racit, ii tai cubulete de marimea unui bob de mazare. Tai cubulete si castravetii murati.

Fierbi pieptul de pui in apa cu o lingura de condiment de pui, iar dupa ce s-a racit, il tai cubulete si-l adaugi peste restul compozitiei.

Adaugi mazarea scursa de apa si pui sare dupa gust.

Pentru maioneza, folosesti un galbenus fiert si unul crud si le amesteci si adaugi cate putin ulei peste ele. La final, adaugi mustar si lamaie dupa gust.

Amesteci maioneza cu restul compozitiei, pastrand putina maioneza pentru ornat.

 Asezi un blat pe un platou, apoi adaugi jumatate din compozitia de salata boeuf, apoi asezi al doilea blat si adaugi restul salatei. La final, adaugi al treilea blat, iar deasupra ornezi cu maioneza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv cu salata boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume