Tort Balerina de ciocolata

de lili in Torturi, 8 Feb 2011 | 7095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 7 oua,
  •  7 linguri de apa,
  • 7 linguri faina
  • Crema de cafea:
  • 2 galbenusuri,
  •  4 linguri cu varf zahar,
  • 2 linguri cafea naturala (lichida),
  • 1 lingurita cafea solubila
  •  400 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Balerina de ciocolata:

Blatul:

Batem albusurile bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina. Se coace cca 1 ora. Blatul este insiropat cui cafea.

Crema de cafea:2 galbenusuri, 4 linguri cu varf zahar, 2 linguri cafea naturala (lichida), 1 lingurita cafea solubila se pun ingredientele mentionate mai sus pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa compozitia  se da la racit; 400 ml frisca lichida se bate pana incepe sa se ingroase (nu trebuie batuta foarte bine), se adauga crema de ou rece, apoi cu 10 g gelatina dizolvata in cateva linguri de apa calda. Blatul se taie in trei parti si se umple cu crema obtinuta. Se imbraca in ciocolata.

Pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Balerina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (15)

lili 1

09.02.2011, 17:38

va invit la o felie!!!

adry88 1

04.07.2011, 16:33

frumos

Anamaria7 1

30.10.2011, 21:59

La multi ani, Liliii! muulta fericire, sanatate si noroc in viata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]