Tort bavareza de capsuni

de Lau in Torturi, 13 Iun 2014 | 3884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • Bavareza de capsuni
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 500 g capsuni
  • 200 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • capsuni
  • 200 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bavareza de capsuni:

Blat - intr-un vas mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, adaugam galbenusurile si apa, amestecam cu o lingura sau paleta, adaugam faina cernuta si omogenizam compozitia. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 2

Bavareza de capsuni - galbenusurile le batem cu zaharul si adaugam treptat laptele, punem pe foc pana incepe sa se ingroase dupa care lasam sa se raceasca. Mixam frisca dupa care adaugam crema de oua si amestecam.

Capsunele (spalate) le mixam pana devin pasta, adaugam peste crema de oua si amestecam bine. Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe plic (am folosit apa cat sa acopere granulele de gelatina). Lasam putin sa se raceasca dupa care o incorporam in creama.

Asamblare - intr-o tava (tapetata cu folie alimentara) asezam prima foaie de blat o insiropam, pe margine am adaugat felii de capsuni, le acoperim cu putina frisca, adaugam crema si deasupra a 2 foaie de blat, insiropam si dam la frigider cateva ore sau peste noapte.

Scoatem tortul din tava, ungem cu frisca si deasupra adaugam ciocolata topita cu 50 g frisca, am adaugat capsuni (spalate) si moturi de frisca,

Dam la frigider cca 30 min inainte de servire.

M-am inspirat de la Vio pentru tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bavareza de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bavareza cu capsuni