Tort belcolade

de Alexa in Torturi, 30 Iun 2009 | 27060 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru fetita mea Briana la implinirea celor 5 anisori.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Crem Ole ciocolata
Pentru mousse de vanilie:
  • 600 gr ciocolata alba
  • 1050 ml smantana dulce
  • 2 plicuri intaritor frisca
  • 30 gr gelatina
  • 20 ml esenta vanilie
Pentru umplutura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana dulce
  • 200 gr visine din compot
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort belcolade:

Se prepara intai blatul, albusurile se freaca cu zaharul pana devin spuma, apoi se adauga pe rand galbenusurile amestecand in continuu iar la final Crem Ole de ciocolata. Se unge tava cu putin ulei se pune compozitia si se da la foc mic 15 minute.
Separat gelatina se pune la inmuiat in 200 ml apa rece. 450 ml de smantana dulce se pune intro craticioara la incalzit impreuna cu esenta de vanilie, se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca pana aceasta din urma se topeste. Se lasa la racit si cand ajunge la o temperatura usor de suportat la mana se incorporeaza in crema gelatina, amestecand in continuu. se da la frigider sa se raceasca bine de tot. Separat se bat cei 600 ml smantana dulce cu intaritorul pentru frisca, si cand crema este foarte rece se incorporeaza in ea incet de sus in jos frisca.
Ciocolata amaruie se topeste la microunde se incorporeaza in ea smantana si se amesteca bine, apoi se lasa la racit. Cand toate cremele sunt racite se incepe montarea tortului. Pe fundul unei forme de tor se aseaza folie din plastic, se toarna apoi mousse de vanilie in strat de aproximativ doua degete, apoi cu ajutorul unei seringi pentru ornat se traseaza cu crema de ciocolata amaruie bastonase, intre bastonase se pun visine fara samburi din compot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort belcolade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

bettyC 1

13.03.2011, 14:22

miam arata super

adry88 1

08.05.2011, 12:47

anamariacraciun 1

19.10.2011, 15:29

Buna! am incercat reteta, dar din pacate a fost un dezastru, nu s-a intarit deloc, smantana dulce nu s-a transformat in frisca chiar imi place prajitura poate ma ajuti putin

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert sarlota cu visine