Tort bicolor cu frisca si capsuni

de angyb in Torturi, 20 Mar 2012 | 6968 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana si jumatate de faina alba
  • cacao
  • 1 plic de drojdie instant pt.dulciuri
  • 500 ml de frisca
  • 500 g de capsuni
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 4 lg.de zahar
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort bicolor cu frisca si capsuni:

Bateti spuma albusurile dupa care adaugati zaharul pana cand devin ca si la bezea.

Adaugati faina impreuna cu drojdia amestecand de sus in jos ca sa nu se lase albusurile.Impartiti compozitia in 2 si in jumatate am pus cacao.

Cu ajutorul unui pos intr-o tava tapetata cu hartie de copt trasati linii cu compozitia alba iar apoi intre spatiile ramase cu cea neagra.

Se da la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca si intre timp bateti spuma frisca si taiati cubulete capsunile.

Asamblarea:Taiati blatul in 2 ,insiropati blatul(siropul :puneti la foc zaharul impreuna cu apa si esenta de rom pana cand se topeste zaharul) Adaugati o parte di frisca si jumatate din capsunile taiate cubulete apoi al 2 blat insiropati si intindeti restul de frisca si capsunile ramase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bicolor cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar