Tort botez

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 29 Mai 2010 | 10936 vizualizari

 

pt un tort de 5-6 kg

 

INGREDIENTE

  •  pt blat:
  • 12 oua
  • 400 gr zahar
  • 16 linguri faina
  • 2 prafuri copt
  • un plic cacao
  • pt crema ganache de ciocolata:
  • 500 g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • pt mousse-ul de capsuni:
  • 1 kg capsuni
  • 3 l frisca lichida
  • 4 plicuri gelatina
  • 2 iaurturi cremosso
  • pt decor:
  • trandafiri din fondant
  • un bebe
  • bomboane decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez:

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,  faina, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem jumatate din compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea, apoi punem si cealalta jumatate ( eu am facut 2 blaturi pt ca nu-mi coace bine cuptorul, insa puteti pune toata compozitia odata si-l taiati in 2)

Dupa ce s-a copt le dam la rece.

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu 300 ml frisca lichida.

Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pana se raceste.

Cand incepe sa se intareasca, mixam cu restul de frisca batuta pana obtinem o crema ciocolatoasa si pufoasa.

Mousse-ul de capsuni:

Mixam capsunile , mixam si frisca , apoi incorporam capsunile mixate si iaurturile.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.

Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.

Insiropam primul blat, punem crema ganache, apoi un strat de mousse-ul de capsuni, celalat blat, mousse, iar deasupra frisca albastra.

Inimioara pe care sta bebele, este facuta din marginile blatului, iar peste ea am pus tot mouse de caspsuni apoi tot frisca.

Decoram dupa preferinte si imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea Neagra"