Tort Brazilian

de cec in Torturi, 19 Noi 2010 | 8048 vizualizari

 

E o reteta absolut delicioasa (postata de KikenHana pe culinar.ro) destul de usor de facut, iar combinatia banane+ciocolata e geniala.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 70gr faina
  • 20gr cacao
  • 80gr zahar
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 esenta vanilie
  • o tava rotunda 24 cm
  • Pentru umplutura (spuma de ciocolata si banane caramelizate):
  • 200gr ciocolata amaruie
  • 300ml smantana dulce (frisca)
  • 3 banane
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri apa
  • Pentru insiroparea blatului:
  • puteti face un sirop de zahar sau sa folositi sirop din compot
  • Pentru glazura:
  • reteta originala avea:
  • 15 lg zahar
  • 100gr ciocolata amaruie
  • 100ml smantana dulce (frisca),
  • dar eu am folosit:
  • 5 lg cacao
  • 100g frisca
  • 120g apa
  • 5g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Brazilian:

Preparati blatul:

Puneti ouale cu zaharul intr-un vas si bateti cu mixerul la viteza mare 5-7 minute, pana cand compozitia devine albicioasa, se ridica si e spumoasa. Amestecati intr-un alt vas faina cu cacaua, si turnati apoi treptat peste compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura pana compozitia devine omogena. Turnati apoi uleiul si esenta de vanilie si amestecati usor sa se incorporeze. Turnati aluatul in tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Coaceti pentru 20-25 minute. Cand e gata scoateti blatul si lasa-ti-l la racit, iar apoi taia-ti-l in doua.

Preparati umplutura:

Taiati bananele pe lung, iar apoi feliati-le. Intr-o cratita puneti cele 2 linguri de zahar cu cele 3 linguri de apa si puneti pe foc mic, amestecand din cand in cand pana cand zaharul s-a dizolvat, iar siropul incepe sa-şi schimbe usor culoarea.Puneti bananele in cratita si amestecati usor. Lasa-ti-le 3-4 minute, intorcandu-le cu grija din cand in cand. Lasa-ti-le apoi sa se raceasca. Bateti frisca (300 ml) si lasa-ti-o deoparte. La bain-marin topiti ciocolata (200gr), iar cand e gata, luati cratita de pe aburi si incorporati frisca batuta. Puneti marginea tortierei pe o farfurie si puneti primul brat, insiropa-ti-l, iar apoi turnati deasupra jumatate din spuma de ciocolata si puneti deasupra bananele caramelizate, peste care turnati restul de spuma si asezati al doilea blat, pe care apoi il insiropati. Dati la frigider pana preparati glazura.

Pregatiti glazura:

amestecati zahaul cu cacaua, apoi adaugati frisca lichida si apa
Pune-ti pe foc mestecand mereu pana ce incepe sa fiarba bine dupa care lasati sa fiarba 5-10 minute amestecand in continuare,strecurati sa nu ramana cocoloase de cacao, lasati sa se racoreasca si adaugati gelatina muiata in apa, amestecati bine.

Eu am folosit pt ornare trandafiri facuti din ciocolata plastica

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Brazilian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
tort Straciattella Socrella