Tort cadou 2

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 24 Iul 2010 | 4759 vizualizari

 

azi una din prietenele mele isi uneste destinul cu alesul sufletului ei, asadar i-am facut cadou un tortulet pe care l-am facut cu mare drag

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 5 albuzuri
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • esenta de rom
  • un praf de copt

pt crema 1:

  • 2 piersici,
  • 2 oua,
  • 100 g de zahar,
  • 75 ml de vin,
  •  gelatina.

pt crema 2:

  • 250ml lapte,
  • 250g zahar,
  • 1  ou,
  • 50g unt,
  •  cacao,
  • esenta de rom

Decor:

  • glazura de ciocolata
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cadou 2:

Pregatim blatul astfel:

Batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem   faina, praful de copt , esenta de rom si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara (  tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

 

Crema 1:
Se curata piersicile si se pun cu zaharul si vinul sa fiarba pana se obtine un piure gros.

Se adauga gelatina dizolvata in apa calda si galbenusurile.

Se da jos de pe foc si cand se raceste se adauga albusurile batuta spuma, amestecam bine pana obtinem o compozitie densa.

 

Crema 2:

Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc , amestecand continuu.

Cand compozitia a ajuns la punctul de fierbere se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.
Se toarna treptat peste untul spuma.

Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia.

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in 2, pe primul blat insiropat punem crema de piersici, iar pe celalalt crema de ciocolata.

Peste crema de ciocolata punem glazura si ornam cu fondant .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cadou 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]