Tort cifra 8

de corina241 in Torturi, 31 Mai 2013 | 10071 vizualizari

 

Azi este ziua uneia dintre fiicele mele :) ,implineste 8 ani.I-am facut o prima bucurie,acest tort de care s-a bucurat foarte mult.La multi ani,My princess!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri de ulei
  • 12 linguri de faina
  • miez de nuca
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt

Crema :

  • 350 ml frisca lichida
  • 500 g fructe de padure congelate
  • 1 lingurita miere

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita miere
  • 400 g capsuni proaspete
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cifra 8:


Blaturile le vom face in forma rotunda cu acea gaura in mijloc(vezi foto).Eu am improvizat punand un pahar peste hartia de copt,in mijloc,apoi am turnat blatul in forme.

Albusurile batute spuma cu zaharul pana obtinem acea bezea lucioasa.

Galbenusurile frecate cu uleiul si apoi vor fi incorporate in bezeaua de albusuri.

Faina,impreuna cu cacaoa si praful de copt sunt turnate in ploaie.

La sfarsit vom pune nuca pisata.

introducem la cuptor pentru 35-40 minute.

Crema: frisca lichida o vom bate cu mierea si fructele de padure,deja congelate.(vezi foto) si vom obtine o crema  mov

Blaturile le taiem si insiropam cu : Apa+zahar+esenta de rom.Apoi vom pune cate un strat de crema,apoi blat insiropat si tot asa pana la final.

Decoram cu 200 ml frisca lichida si 400 g capsuni proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cifra 8" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pufos si crocant